Coolsculpting, wat zijn de voordelen ervan?

november 16, 2016Blog Standard

Coolsculpting wordt een steeds bekender begrip wanneer het gaat om afvallen. In Amerika wordt het al voor een langere tijd toegepast. Ook in Nederland zijn er steeds meer praktijken die deze manier van vetverwijdering aanbieden. Bij coolsculpting worden vetcellen verwijdert door deze bloot te stellen aan vrieskou. Deze kou wordt gefocust op de huid. Door dit proces kristalliseren de vetcellen onder de huid waardoor zij vervolgens afbreken.

In dit artikel kijken we naar wat de voordelen zijn van deze manier van vetverwijdering.

Coolsculpting zorgt voor snel resultaat

Coolsculpting is een manier van afvallen waarbij er snel resultaat zichtbaar is. De behandeling zelf duurt meestal een uur. De vetcellen raken gekristalliseerd. Na een behandeling heeft het lichaam een paar weken nodig om deze bevroren cellen af te voeren. Na deze periode zijn de vetcellen afgebroken en is het resultaat hiervan duidelijk te zien.

Met Coolsculpting kun je focussen op plekken die je zelf wil

Coolsculpting zorgt ervoor dat je kunt kiezen welke plekken onderhanden genomen moeten worden. Het hele lichaam hoeft niet een beetje minder vet kwijt te raken. Je kan er namelijk voor kiezen om een hele specifieke plek van het lichaam strakker te krijgen. Je zou hierdoor dus bijvoorbeeld kunnen richten op alleen je onderbuik.

Het bevriezen van de cellen doet geen pijn

Het proces is geheel pijnloos. Dit is een enorm verschil in vergelijking met chirurgische ingrepen die onder narcose uitgevoerd moeten worden. Ook zal er na de ingreep nog steeds enkele pijn te voelen zijn. Tijdens een Coolsculpting behandeling zal je helemaal niks voelen. Rustig een tijdschriftje lezen terwijl de machine het werk doet is geen enkel probleem. Na een behandeling van een uur kun je zonder problemen de deur uitlopen. Even tijdens je andere afspraken door een behandeling inplannen is dan ook geen enkel probleem. Je lichaam hersteld er automatisch van en jij kan gewoon lekker je ding blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *